ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ПРОГРАМА „ЕКСПОНАТ
НА МЕСЕЦА” ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

Група ученици от 10-и клас на НХГИ „Константин Преславски” - Варна, представиха резултатите от първото издание на образователната програма „Експонат на месеца” във Военноморския музей по-рано днес.
Образователната програма е разработена от екип специалисти от Военноморския музей и е предназначена за ученици от гимназиалните класове. Заниманията включват работа с документи и предмети от фондовете на музея.
Експонат на месец ноември 2012 г. е колекцията от отличия на капитан I ранг Петър Стоянов, който е участник в Балканската война и по-късно кмет на града. В първия етап на програмата възпитаниците на НХГИ „К. Преславски” трябваше да проучат личността на Петър Стоянов, да издирят информация и да съставят историческа справка за отличията му.
С помощта на специалистите в музея, десетокласниците се справиха отлично със своята задача, резултатите от която представиха днес в музея, пред ученици и преподаватели от гимназията.
Отличията на капитан I ранг Петър Стоянов са подредени в специална витрина в залата за временни изложби на Военноморския музей, където ще останат до края на месец ноември.
Силвия ЛАМБОВА -
„Връзки с обществеността”
Военноморски музей

Учениците по време на работа по образователната програма „Експонат на месеца” във Военноморския музей.
Снимка за спомен след отлично изпълнената задача.
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >