ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ - С МНОГО
ПОСЕТИТЕЛИ И НОВИ ПОСТЪПЛЕНИЯ В ДЕНЯ
НА ВМС

1042  души посетиха Военноморския музей в Деня на Военноморските сили на България, 12 август. На същата дата 31 юли (ст. ст.)/12 август (н. ст.) в гр. Русе, преди 133 години става официалното обявяване на военния флот. При тържествена обстановка на корабите се заменя руският военноморски флаг с български. Музеят отбеляза празника с „Ден на отворените врати”, в който всички желаещи имаха възможност да разгледат безплатно залите с постоянната експозиция, както и временната изложба „Дарителството за морската история на България”.
В залите на музея, президентът на Австрийския военноморски съюз полковник професор Карл Скриванек, официален гост на Военноморския музей, връчи най-високото отличие на съюза на адмирал Христо Контров. Австрийската делегация е в град Варна по покана на Съюза на подводничарите. Адмирал Контров от своя страна дари на музея едни от най-престижните си ордени и отличия, получавани през годините, сред които бе и това на Австрийския Военноморски съюз.
Военноморски музей
Стотици посетители търпеливо изчакваха реда си, за да могат да разгледат новата експозиция. Снимка Мария Мишева
Президентът на Австрийския военноморски съюз (OMV) полковник професор Карл Скриванек, официален гост на Военноморския музей, връчи най-високото отличие на съюза на адмирал от запаса Христо Контров. Снимка „Морски вестник”
Директорът на Военоморския музей д-р Мариана Кръстева прие дарените от адмирал Контров отличия. Снимка Мария Мишева
Дарените на музея отличия от адмирал Контров.












Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >




Сред многобройните посетители бе и семейството на капитан ІІ ранг Ваньо Мусински - началник на щаба на дивизион патрулни кораби във Военноморска база Варна и дългогодишен командир на фрегатата „Смели”. Снимка „Морски вестник”