KНИГАТА „ПО ПЪТЯ НА ПУЛСИРАЩАТА СВЕТЛИНА” ЩЕ
БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

Kнигата „По пътя на пуслиращата светлина” ще бъде представена във Военноморския музей на 08.08.2013 (четвъртък) от 17.00 ч.
„По пътя на пулсиращата светлина” е разказ за най-голямото пътуване в живота ми, пътешествието, разкрило ми правилната посока, която и досега следвам.” - казва авторката Бела Бенова.
Идеята за този пътепис се ражда през 2006 г. Седем години по-късно авторката е готова да ни представи своя „наръчник за българските фарове” събрал всички точки-навигационни ориентири по нашия бряг, повечето от които и до ден днешен са недостъпни за обикновения човек. Фаровете са детската й страст, символ на правилния път сред стихиите, красиви знаци на границата между Земята и Морето, вълшебните места, светещи по картата на идеята й. Велосипедът - най-верният й приятел, неотменим спътник, незаменима гледна точка - с опияняващата скорост, свободата да избираш пътя, създаването на движение. Двете заедно се превръщат в един уникален разказ за постигнатата мечта, за приятелството и за красотата на родния бряг.
Книгата е и едно различно пътуване към миналото - всеки фар е представен с неговата история, с неговото днешно битие и а актуална „портретна снимка”.
Представянето на тематичната книга е част от инициативите на Военноморския музей по повод Седмица на морето, която традиционно се отбелязва през втората седмица на месец август.

За автора:
Бела Олег Бенова е родена във Варна през 1979. Доктор по автоматизация е, защитава дисертация в Бетюн, Франция. Завършва и втора специалност - „Звуко-студийни технологии и продуцентство" в Свободния факултет на Техническия университет - София. Със свои фотографии е участвала в изложби и конкурси, пише стихове и проза. Времето си инвестира в пътувания с цел: морски фарове, ветроходство, гмуркане, велосипед и други спортове, дегустации на шоколади, фотография, чужди езици, запознанства и нови приятели.
Автор е и на фотоизложбата „По пътя на пулсиращата светлина - Фаровете", събрана след пътешествие по Българското Черноморие.
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >