ПРЕМИЕРА НА „ПО ПЪТЯ НА ПУЛСИРАЩАТА
СВЕТЛИНА” ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

В препълнената зала „Морски сговор” на Военноморския музей във Варна снощи се състоя варненската премиера на книгата на Бела Бенова „По пътя на пулсиращата светлина” („Велосипедно пътешествие на Бела Бенова и приятели по българските черноморски фарове - август-септември 2007 г.). Директорът на музея д-р Мариана Кръстева представи книгата като „заразително четиво”, което може да „зарази” всеки читател на повествованието с много емоции и оптимизъм.
Бела Бенова прочете кратки откъси от тези части на книгата, които са я развълнували най-много и са оставили незабравими следи в съзнанието й. Написани с образен език и в оригинален стил, илюстрирани със сполучливи фотографии, разказите увличат читателя, който „попътно” получава и информация за характеристиките на българските черноморски фарове и навигационни светлини по крайбрежието. Среща се с техните пазачи и с тези, които дават не по-малко интересна „неофициална информация” за тях.
Всъщност, българските черноморски фарове са само началото за Бела Бенова, която от няколко години с приятели обикаля по европейските морски брегове и прави снимки на посетените там фарове и навигационни светлини. А това означава - нови книги с нови интересни разкази и с нови впечатляващи фотографии.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК

Директорът на музея д-р Мариана Кръстева (в дясно) и Бела Бенова по време на премиерата.
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >