„ДЕН НА ОТВОРЕНИ” ВРАТИ ВЪВ
ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

На 11 август т.г. (неделя), по повод Седмица на морето и Деня на Военноморските сили на България, Военноморският музей във Варна обявява Ден на отворените врати.
Посетителите ще имат възможност да разгледат постоянната експозиция на музея, както и последната изложба, която бе открита в навечерието на празника - „Историческата памет на Варна и мъдростта на морето“. В нея са включени 50 рисунки на деца от детската школа за изкуства „Магия 7”, някои от които са рисувани в музея и представят едни от най-емблематичните експонати - яхтата „Кор Кароли“, хеликоптерите МИ 4А и КА-25, бреговото 240-мм оръдие, фара и миночистачния катер проект „Пампулов“.
Специално за празника бяха почистени и боядисани част от експонатите във външната експозиция на музея, сред които миночистачния катер и яхтата „Кор Кароли”.
Военноморският музей изказва своята благодарност на сдружението „За чисти и безопасни фарватери”, на командването на Пункт за базиране Варна и на „Яхт сервиз България”. Музеят ще бъде отворен за безплатни посещения от 10.00 до 18.00 ч.

Кът от външната експозиция на Военноморския музей.
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >