ИЗЛОЖБА „СЕВЕРНИЯТ БЪЛГАРСКИ БРЯГ В
КАРТИНИ” БЕ ОТКРИТА ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ
МУЗЕЙ

Изложбата „Северният български бряг в картини” бе открита вчера във Военноморския музей, като част от инициативите по повод „Седмица на морето”, която се провежда от 4 до 10 август.
С творбите на 22-ма български автори, гостите на откриването се пренесоха на брега край Шабла. Картините са част от колекцията на община Шабла и са създадени през последните девет години, по време на организираните в морския град пленери на художници. Един от основните „персонажи” в платната е фарът при Шабла - най-старият по нашето крайбрежие. Приятна изненада за гостите беше изпълнението на тенорът на „Гьоте театър” - Бремен Живко Желев, който също е родом от Шабла.
Сред официалните лица, уважили събитието бяха комодор Димитър Ангелов - заместник-командир на ВМС, кметът на Община Шабла - проф. Райна Бърдарева и началникът на ИА Морска администрация - Варна - к.д.п. Валентин Енчев.
Изложбата е посветена на предстоящия празник на Военноморските сили - 10 август и на Международния ден на морските фарове - 18 август.
Тя ще остане на разположение на посетителите до края на месец септември.

Съвместна публикация на morskivestnik.com и morskimusey-bg.com
„Зора”. Худ. К. Батембергски.
Част от посетителите на изложбата по време на откриването й.
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >
„Рибарско утро 2”. Худ. С. Ненов