ПРЕМИЕРА НА НОВА МОРСКО-ИСТОРИЧЕСКА КНИГА ВЪВ
ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

Книгата „Записки от архивите на българския Военноморски флот 1944 - 1959” бе представена във Военноморския музей, като част от инициативите по повод Седмица на морето. Неин автор е Петър Даскалов, който освен моряк е бил и дългогодишен служител на музея.
Книгата представя сбор от ценни архивни документи, някои от които доскоро секретни, във връзка с военноморското ни строителство и основни флотски дейности за времето от 1944 г. до 1959 г.
След задълбочен анализ на базата на документите,  изследователят разкрива влиянието на Студената война и съветизацията върху задачите, състава и цялостния облик на българските ВМС в периода.
Книгата представи научният редактор и издател капитан II ранг о.р. д-р Атанас Панайотов, който не пропусна да отбележи и приноса на музея в последните няколко нови издания, които се занимават с въпросите на съвременната ни морска история.
В последния ден от Седмица на морето, 10-ти август, който е и празник на българските Военноморски сили, Военноморският музей ще приема безплатно своите посетители през целия ден.
Снимки: ВОЕННОМОРСКИ МУЗЕЙ

Още по темата:
6 август 2014 г. Нова книга: „Записки от архивите на българския Военноморски флот (1944 - 1959 г.)”

Съвместна публикация на morskivestnik.com и morskimusey-bg.com
Петър Даскалов раздаде десетки автографи на премиерата на своята първа книга.
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >
Директорът на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева представи автора Петър Даскалов, който в своята биография има и десет години работа в музея.