Част от дарението, предадено от съпругата на контраадмирал Иван Фиданчев - Емилия Фиданчева.
Знакът за командир на подводница, носен от контраадмирал Иван Фиданчев на униформата му. Той е командвал подводници от проекта „М” („Малютка”) и проект 613.
НОВО ДАРЕНИЕ ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ
Военноморският музей получи ново дарение от лични вещи, документи и отличия на подводничаря контраадмирал Иван Фиданчев (1927-1995), достигнал в своята кариера до длъжността заместник-командващ Военноморския флот. Дарението, направено по повод 60-та годишнина от възстановяването на подводното плаване у нас, бе връчено от съпругата на адмирала Емилия Фиданчева. На церемонията присъстваха членове на Съюза на подводничарите в Република България, които отбелязаха в музея 60-та годишнина от създаването на Осми отделен дивизион подводници във Варна. Слово за живота на адмирал Фиданчев произнесе о.з. капитан II ранг Димитър Върбанов. Старши експертът от Военноморския музей Тодорка Стоянова благодари на Емилия Фиданчева за новите постъпления и й връчи „Свидетелство за дарение”.
Снимки МОРСКИ ВЕСТНИК
Съвместна публикация на morskivestnik.com и morskimusey-bg.com
Дипломата, издадена на Иван Фиданчев след завършването на строевия отдел на Народното военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”.
Участниците в честването на 60-та годишнина от създаването на Осми отделен дивизион подводници във Варна разгледаха дарението с интерес.
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >
Отличията, получени по време на службата на адмирала във Военноморския флот.
Моряшкият паспорт на Иван Фиданчев, издаден от Инспекцията на портовия надзор - Варна, през 1963 г.
Старши експертът от Военноморския музей Тодорка Стоянова благодари на Емилия Фиданчева за новите постъпления и й връчи „Свидетелство за дарение”.