„КОРАБИ В ДЛАНИ“ ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ ПО
ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МОРЯКА

Военноморският музей във Варна ще отбележи Международния ден на моряка с представянето на два паралелни морски свята, създадени от двама моряци: Михаил Аврамов от Варна и Димчо Пишманов от Бургас. Освен, че следват общ професионален път, посветен на морето, и двамата посвещават минутите свободно време на своето хоби и на творческите си заложби.
Умалените модели на котви, камбани и корабни механизми от бронз, месинг и дърво са изработени от Михаил Аврамов. За тях той използва „отпадъчни материали“ - бракувани корабни резервни части. Някои от готовите модели украсяват офиси на корабни компании на няколко континента.
Картините, които е създал Димчо Пишманов са маслена живопис и смесена техника и представят голяма част от българските търговски кораби през XX в., сред които са танкерите „Янтра” и „Арда”, моторният кораб „Странджа”, пътническият „Варна”. Те ще бъдат показани на варненската публика за първи път.
Изложбата ще бъде открита в зала „Морски сговор“ на музея на 24 юни, в 11.00 ч., само ден преди Международния ден на моряка и ще бъде на разположение на посетителите до 9 юли, съобщиха от Военноморския музей.

Съвместна публикация на morskivestnik.com и morskimusey-bg.com
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >