ДВА МУЗЕЯ ВЪВ ВАРНА С НАГРАДИ ЗА
ОПАЗВАНЕ НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО
НИ НАСЛЕДСТВО

Сдружението за опазване на културно-историческото наследство ВЕЛИКА БОЛГАРИА ще връчи почетни награди за патриотизъм и силен български дух в морската ни столица Варна по повод националния празник на България - 3 март. Събитието ще се състои на 27 февруари от 19 ч. в клуб „Плейграунд”, МОЛ ВАРНА. 
Почетни награди са опазване на културно-историческото ни наследство ще получат Регионалния исторически музей и Военноморския музей в морската ни столица. С почетна награда „Велика Българка” ще бъде отличена и една от най-прославените фолклорни и поппевици в България - Елица Тодорова, родена във Варна.
В музикалната програма на вечерта с фолклорна музика ще се включат младите изпълнители Марин Бобев - гайда и Христина Кателиева - вокал.
Освен почетни грамоти, отличените варненци ще получат и реплика на монета от времето на цар Самуил, изработена в ателието на Петър Петров -
Реплика на монета от времето на цар Самуил, изработена в ателието на Петър Петров - Ретро Петроний.
Ретро Петроний (Replica-coins.com). С това ще бъде отбелязана и годишнината от драматичната смърт на цар Самуил - през 2014 г. се навършват 1000 години от кончината му след ослепяването на войската му от Василий Българоубиец. Всички гости на събитието в „Плейграунд” ще могат да видят част от богатата колекция от реплики, които ателието предлага в различни музеи в страната ни.
Досегашни носители на патриотичните призове са отец Иван от Нови хан, проф. Иво Кременски, бившият външен министър Иван Станчов, Галя и Христо Маджарови, които от години пишат за скритата и преиначена история на България в поредицата „Големият заговор срещу българите”.
Наградите са част от националната кампания на сдружение Велика БОЛГАРИА „Българският дух - водач на света към новото духовно хилядолетие”, която стартира от София с наградата „Велик Българин”, връчена на европейския шампион по бокс Кубрат Пулев.
Носители на почетния приз са и врачанският общественик и патриот Огнян Пищиков, както и председателят на Общинския съвет на Мездра и председател на Асоциацията на председателите на общинските съвети в България - инж. Делян Дамяновски, който е неразделна част от инициативите за опазване на правата на българите в Сърбия, Македония, Албания и т.н.
Сдружение ВЕЛИКА БОЛГАРИА
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >