ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ ВИ КАНИ НА „ДЕНЯ НА
БАЩАТА“ С АТРАКЦИИ И ЗАБАВЛЕНИЯ

На 13 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и разнообразни забавления във Военноморския музей (ВММ) ще се проведе „Ден на бащата”, посветен на специалната връзка между детето и бащата. „Денят на бащата“ е вече традиционен празник за Националния военноисторически музей в София, но тази година за първи път в инициативата се включва и ВММ. Посетителите ще могат да разгледат постоянната експозиция на музея, а атракции и познавателни ателиета ще дадат вълнуващо начало на лятната ваканция.
Интригуващият морски свят ще очаква малки и големи с уроци по корабоплаване, от които ще научат с какви уреди и познания навигаторът управлява кораба и следва курса в открито море. А в училището по моделиране ще разберат лесно ли се създава модел на кораб. Разнообразните интерактивни изненади не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. Те ще бъдат предизвикани да построят хвърчило и да помогнат на роботите да оживеят. А в детското еко ателие ще дадат израз на фантазиите си в рисунка върху плат.
Заобикалящият ни свят може да бъде преоткрит и чрез литературата, затова за отмора Лятна читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и истории за родните забележителности и необятния свят на океаните.
Първият „Ден на бащата“ във Военноморския музей се организира с участието на: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“; клуб АСТО - Варна; Училище по роботика Robopartans - Варна; Модел клуб „Варна“; Посолството на Германия в България и Почетното консулство на Германия във Варна и с подкрепата на: Сдружение „Национален морски музей“; Парти център „Вега“ - Варна, и книжарници Ciela.
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >