Миночистачният катер проект „Пампулов” от външната експозиция на Военноморския музей нощем. Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
НОЩ НА МУЗЕИТЕ ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ
МУЗЕЙ

На 16 май т.г. в Нощта на музеите Военноморският музей ще бъде отворен безплатно за посетителите си от 10.00 до 24.00 ч. Начало на вечерта ще дадем в 18.00 ч. със салют от корабно оръдие - възстановка на клуб „Миноносец „Дръзки”.
В часовете до полунощ ще чуем изпълненията на Представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов с начало 18.00 ч.; в „Училището за моряци” с клуб „Миноносец „Дръзки” ще ни предложат начална морска подготовка - връзване на морски възли и мятане на хвъргало; членовете на дружество „Осми Приморски полк” ще ни запознаят с униформите и въоръжението на българския воин през вековете; на малките ще предложим приятни минути с тематични пъзели.
В 21.30 ч. в залата за временни изложби ще бъде представен документалният филм „Генералът във фрак”, посветен на генерал Владимир Стойчев - участник в четири войни, воин, пълководец, дипломат и деец на международното олимпийско движение. В централната зала на втория етаж може да проследите видео презентацията на събраните кадри от инициативата „Моят фотоспомен в музея”.

Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >