„НАЦИОНАЛЕН МОРСКИ МУЗЕЙ” ПОДКРЕПИ
„ДЕНЯТ НА БАЩАТА” ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ
МУЗЕЙ

Сдружение „Национален морски музей” подкрепи начинанието „Денят на бащата”, което през тази година събра детските усмивки не само в Националния военноисторически музей в София, но и във Военноморския музей във Варна, както и в Музея на авиацията в Пловдив.
В заниманията се включиха основно малчуганите. Разбира се, татковците бяха активно до тях, но не останаха назад и майките. В този ден в откритите пространства и в залите на Военноморския музей децата рисуваха, сглобиха и изпробваха хвърчилата си, направиха си корабни макети и видяха как се правят по-сложните модели; накараха роботите да изпълняват техните команди; получиха първи уроци по морско дело; разгърнаха книгите, които разказват истории за пътешествия, пирати и древни кораби.
Така по различен начин в музея беше даден стартът на лятната ваканция с разнообразни занимания, в които дете и баща могат да се конкурират и да си помагат. Свободният вход беше и за постоянната експозиция на музея, и за временната изложба „Морето е за смелите”.
Първият „Ден на бащата“ във Военноморския музей се организира с участието на: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“; клуб АСТО - Варна; Училище по роботика Robopartans - Варна; Модел клуб „Варна“; Посолството на Германия в България и Почетното консулство на Германия във Варна и с подкрепата на: Сдружение „Национален морски музей“; Парти център „Вега“ - Варна, и книжарници Ciela.
Снимките са предоставени от Военноморския музей
И първият урок по корабомоделизъм...
С татко всичко се постига по-лесно!
Този ден във Военноморския музей няма да забравят и малки, и големи.












Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >




Урокът по рисуване с татко във Военноморския музей задължително е на морска тема.
Първият урок по морско дело ...
В „Денят на бащата...” майките бяха не по-малко активни.