ИЗЛОЖБА „ARTEXTREME 15” СЕ ОТКРИВА
ВЪВ ВОЕННОМОРСКИ МУЗЕЙ - ВАРНА

На 14 юли т.г. във Военноморския музей се открива многожанровата изложба ArtExtreme 15. Тя е по идея и реализация на творческия тандем АНДАРИ - АНатолий Радев и ДАРИя Василева и е под патронажа на вицепрезидента на република България Маргарита Попова.
Изложбата представя 15 творби на визуалното изкуство, създадени от двамата автори, които са разположени в неповторимата атмосфера на етнографски акценти от региона. Неочакваният поглед на авторите към културно-историческото наследство на Варна се допълва с изключителния подбор на моделите за творбите. Това са световни звезди от последните издания на Международния балетен конкурс във Варна. Изложбата е посветена на големия скулптор Кирил Шиваров, оставил свои неповторими следи в културната среда на морския град, които също са вплетени в духа на изложбата.
За подготовката на изложбата авторите - АНДАРИ  и домакина - Военноморския музей, се ползват от партньорството на: Института по етнология и фолклористика с етнографски музей - БАН, Лоренцо Алонсо Arquitectos - Мадрид, община Варна, г-н Йордан Иванов от с. Аврен и община Аврен, БНТ, OFFNews.bg, печатница Хеликс Прес.Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >