ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ
ПРЕДСТАВИХА ДВЕ КНИГИ НА МОРСКО-
ИСТОРИЧЕСКА ТЕМАТИКА

На 15 декември т.г. в зала „Морски сговор” на Военноморския музей бяха представени две новоизлезли книги на морско-историческа тематика:
Петър Даскалов „България - морският съюзник на Третия райх през Втората световна война (1941 - 1944 г.)”, Варна, 2016 г., ИК „Стено.” Радка Пенчева „Морето на българина. Морски етюди в българската литература 1924 - 1944 г.”, Пловдив, 2016 г., ИК „Астарта”.
Срещата бе открита от директора на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева. Тя представи книгата на Петър Даскалов, чиято творческа и трудова биография е свързана и с Военноморския музей, като я оцени високо и с приносен характер в българската военноморска историография. Тази оценка бе подкрепена и разширена и от научния редактор на книгата инж. Иван Алексиев.
Книгата на Радка Пенчева бе представена от д-р Кремена Митева, която запозна присъстващите с идеите и постиженията на автора. Д-р Митева подчерта не само приносите на авторката, но и припомни интересни моменти от дейността на клона на Българския народен морски сговор във Велико Търново.
Двамата автори споделиха мотивите си за написването на книгите и благодариха на колегите, които са им оказали помощ при подготовката на ръкописите преди постъпването им в издателските къщи. Срещата продължи като свободен разговор между авторите и техните читатели и почитатели.
Снимки МОРСКИ ВЕСТНИК

Съвместна публикация на
http://morskivestnik.com и на
http://morskimusey-bg.com
Препълнената зала „Морски сговор” на Военноморския музей по време на представянето на двете книги.
Срещата бе открита от директора на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева, която представи книгата на Петър Даскалов.
Книгата на Радка Пенчева бе представена от д-р Кремена Митева.
Петър Даскалов.
Радка Пенчева.Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >