НОЩ НА МУЗЕИТЕ ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ
На 21 май т.г. в Нощта на музеите Военноморският музей ще бъде отворен безплатно от 18.00 до 24.00 ч. Посетителите ще могат да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, кораб-музей „Дръзки”, както и временната изложба „100 години подводно плаване в България”.
По традиция началото ще бъде поставено в 18.00 ч. от Представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов.  Музикалната програма ще продължи с „Песни за България и морето” в изпълнение на Мирко Бдински и Вера Николаевна.
Традиционни участници са и „Клуб миноносец „Дръзки”, които в „Училището за моряци” ще предложат на малки и по-големи начална морска подготовка - връзване на морски възли и мятане на хвъргало. За втора година в програмата се включат представители на сдруженията за исторически възстановки „Традиция” - Варна и „Бран”. Те ще представят униформи и въоръжение на българския воин през вековете. Най-малките посетители ще могат да се забавляват като подреждат тематични пъзели.
От 21.30 ч. в залата за временни изложби „Морски сговор” ще бъде излъчен филмът „Военен кореспондент”, посветен на Йордан Йовков като кореспондент и участник в Първата световна война.

Европейска нощ на музеите, 21 май 2016 г.
ПРОГРАМА
Вход свободен от 18.00 до 24.00 ч.
Посетителите ще могат да разгледат и временната изложба „100 години подводно плаване в България”.
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
За посетителите са достъпни постоянната вътрешна и външна експозиция, кораб-музей „Дръзки”, и временната изложба „100 години подводно плаване в България”.
18.00 - 19.00 ч. - концерт на Представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов - външна експозиция.
18.00 - 21.00 ч. - „Училище за моряци” с „Клуб миноносец „Дръзки” (морски възли и хвъргало) - външна експозиция
18.00 - 23.00 ч. - „Българската армия и българското оръжие през вековете” - представят дружество „Традиция” - Варна и патриотично дружество „Бран” - външна експозиция
18.00 ч. - „Събери морето в пъзел” - за най-малките. Подреждане на тематични пъзели - външна експозиция.
19.00 ч. - „Песни за България и морето” - в изпълнение на Мирко Бдински и Вера Николаевна - външна експозиция
21.30 - 23.00 ч. - „Военен кореспондент”. Филм, посветен на Йордан Йовков като кореспондент и участник в Първата световна война” - зала „Морски сговор”
Съвместна публикация на http://morskivestnik.com и на http://morskimusey-bg.com
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
Сдружение „Национален морски музей” - Варна :: Новини
< вход :: enter >